Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat

Kaukomatka Kambodža ja Laos

Kambodža ja Laos

Lähtöpäivät:

tulossa

Matkan kesto:

9 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kambodža ja Laos -Aasiaa aidoimmillaan

Lähde kokemaan Aasia aidoimmillaan Matkapoikien matkassa! Opastettu Kambodžan ja Laosin kiertomatka tarjoaa sinulle monipuolisen sekoituksen rentoa paikallista elämänmenoa, historiaa, makuelämyksiä ja upeita maisemia. Koe viidakon kätköissä piilotteleva Angkor Wat, Tonle Sap järven kelluva kylä, Pak Ou:n upea luolasto sekä Luang Prabangissa lumoava sekoitus itää ja länttä.Vielä upeita nähtävyyksiäkin paremmin mieleen jäävät silti iloiset ja aina hymyilevät paikalliset asukkaat!


Siem Reap

Ihastuttava Siem Reap on nykypäivän Kambodzaa ja muinaista loistoa parhaimmillaan. Siem Reap on tunnettu porttina maailmankuululle Angkorin temppelialueelle, mutta kaupunki on myös itsessään mielenkiintoinen kohde. Kaupungissa voi edelleen aistia vanhaa kambožalaista kulttuuria tuoksuineen, herkullisine ruokineen ja äänineen. Tämän kaiken rinnalle on noussut kambožalaisten nykyinen moderni elämäntyyli. Siem Reapista löydät paljon hyviä museoita, historiaa, käsitöitä ja paljon ostosmahdollisuuksia. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee myös Tonle Sap järven kelluva kylä, jossa pääset tutustumaan asukkaiden ainutlaatuiseen elämäntyyliin.

Angkor

Unescon perintölistalla olevat mystiset Angkorin temppelit tulisi jokaisen kokea kerran elämässään. Angkor oli mahtavan khmerimperiumin pääkaupunki 800-luvulta 1400-luvulle, jonne silloiset kuninkaat rakensivat temppeleitään ja palatsejaan. Myöhemmin alue hylättiin ja unohdettiin vuosisatojen ajaksi. Nykyisin alue on maailmankuulu yli tuhannen temppelin raunioista sekä suurimmasta ja merkittävimmästä Angkor Watin temppelistä. Viisitorninen Angkor Wat hämmästyttää suuruudellaan ja on alueen parhaiten säilynyt temppeli, joka on pysynyt merkittävänä uskonnollisena keskuksena tähän päivään asti. Tällä matkalla tutustumme myös Angkor Thomin kompleksiin, jonka suosituin nähtävyys on Bayon-temppeli. Temppelin erikoisuus on sen torneissa jokaiseen ilmansuuntaan näkevät kivikasvot.

Luang Prabang

Laosin Luang Prabang on kuin pieni pala Eurooppaa. Katuja kulkiessa saattaa hetkeksi kuvitella palanneensa Eurooppaan, sillä historia Ranskan siirtomaana näkyy edelleen vahvasti niin arkkitehtuurissa kuin ruokakulttuurissakin. Itä ja länsi sekoittuvat Luang Prabangissa vastustamattomalla tavalla, mikä tekeekin kaupungista Pohjois-Laosin ehdottoman helmen. Luang Prabang on Unescon maailmanperintökaupunki ja yksi Aasian parhaiten säilyneistä vanhoista kaupungiesta. Pienen keskustan katuja reunustavat ranskalaiset rakennukset. Kadut ovat täynnä pieniä paikallisia putiikkeja, taidekauppoja ja toinen toistaan upeampia temppeleitä. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on oranssipukeisten munkkien aamuinen kierros, jolla he keräävät rukouskulhoihinsa lahjoituksia. Muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat Kuninkaallinen palatsi, Wat Xiang Thong -temppeli ja Luang Prabagin yömarkkinat. Tällä matkalla vierailemme myös lähettyvillä sijaitsevissa Pak Ou luolilla Mekong-joen varrella.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Bangkok – Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkaohjelman mukaiset lennot (Bangkok-Siem Riep, Siem Riep-Luang Prabang ja Luang Prabang-Bangkok)
  • Matkatavarat lennoilla
  • Retket ja bussikuljetukset ohjelman mukaan
  • Sisäänpääsyt kohteisiin matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset neljän tähden hotelleissa 2 hengen huoneessa
  • Ateriat: aamiaiset ja 5 lounasta
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan alkaen Bangkokin lentokenttä, mukana myös englanninkielinen opas
  • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kambodzassa ja Laosissa kello on 5 tuntia enemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Bangkok 16:50 - 07:25

Bangkok - Helsinki 23:05 - 05:20

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 400€

Laosin maaseudun elämää

Ruoanlaittokurssi Luang Prabangissa

Lisämaksulliset retket

Hinta 75 € /hlö

Kuva retkestä

Laosin maaseudun elämää

Matkaamme maaseudun lävitse kohti paikallista maatilaa. Saavuttuamme paikan päälle saamme kattavasti tietoa laosilaisista maaseudun ammateista kuten mm. riisinviljelyksestä, bambukäsitöistä ja metallisepän töistä. Halukkaat pääsevät myös itse kokeilemaan maaseudun töitä, kuten riisin istutuksen eri vaiheita. Riisi istutetaan ilman kenkiä jalat mudassa! Jos et halua itse osallistua maaseudun töihin, maatilalla on myös erittäin mukava vain kävellä vihannesistutuksien keskellä. Iltapäivällä kuljetus takaisin. Iltapäivästä paluu Luang Prabangiin. Retken hinta 75€/hlö (retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 5 osallistujaa).

Hinta 45 € /hlö

Kuva retkestä

Ruoanlaittokurssi Luang Prabangissa

Tutustu laosilaisen keittion saloihin paikallisella ruoanlaittokurssilla! Tällä kurssilla pääset valmistamaan tyypillisen laosilaisen 4 ruokalajin illallisen, jonka jälkeen illallinen nautitaan hyvässä seurassa. Kurssi toteutetaan paikallisessa talossa. Kuljetukset hotellilta ja takaisin hotellille sisältyy hintaan.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Bangkok

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 16:50 kohti Bangkokia. Illallinen ja yöpyminen koneessa.

2. matkapäivä, Bangkok – Siem Reap

Aamiainen koneessa. Finnairin lento saapuu Bangkokiin klo 07:25 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa Bangkokin kentällä ja lennämme yhdessä noin. tunnin pituisella jatkolennolla kohti Siem Reapia. Saavuttuamme Siem Reapiin kuljettajamme vie meidät hotellille ja loppupäivä vapaa

3. matkapäivä, Siem Reap – Angkor Wat ja Angkor Thom

Aamiainen hotellissa. Lähdemme tutustumaan Unescon perintölistalla oleviin Angkorin temppeleihin. Ensimmäisenä tutustumme maailmankuuluun Angkor Wat temppeliin, josta onkin tullut Kambožan tunnusmerkki. Angkor Wat vierailun jälkeen hyppäämme tuk-tuk menopelin kyytiin ja suuntaamme kohti Angkor Thom:ia, joka oli aikoinaan Khmerien valtakunnan pääkaupunki. Vierailemme tuhansien kasvojen temppelinä tunnetussa Bayon:ssa ja pääsemme ihailemaan Elefanttien terassia, jossa aikoinaan seurattiin paraateja ja urheilukisoja. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen vierailemme Ta Phrom temppelissä, joka on tunnettu temppeleiden päällä kasvavista puistaan. Loppupäivä vapaa.

4. matkapäivä, Siem Reap

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmana on tutustuminen Phnom Kulen pyhään vuoreen, jonka kiviä on käytetty Angkorin temppeleiden rakentamiseen. Aloitamme ihastelemalla hämmästyttävää Kulen jokea, jonka pohja on veistetty pyhillä symboleilla. Jatkamme kävellen matkaamme pientä metsä polkua pyhälle lähteelle, josta jatkamme autolla Phnom Kulen vuoren huipulle. Huipulla sijaitsee suuri Buddha patsas ja viidakon ympäröivät Kulen vesiputoukset. Nautimme Pic-Nic lounaan putouksien äärellä ja halukkaat voivat pulahtaa uimaan. Lounaan jälkeen palaamme Siem Reapiin. Jatka päivää nauttien hotellin uima-altaasta tai tutustuen mielenkiintoiseen Siem Reapiin. Kaupunki on kiehtova sekoitus vanhaa ja uutta, joten ihan päämäärättömästi kaupungilla kävelemälläkin löytää paljon mielenkiintoisia kohteita. Siem Reapissa on myös hyviä museoita maan värikkäästä historiasta, paljon ostosmahdollisuuksia, käsitöitä ja hyviä ravintoloita.

5. matkapäivä, Siem Reap – Luang Prabang

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutusten jälkeen lähdemme bussilla kohti Kâmpóng Khleangin kylää, mistä alkaa unohtumaton veneretki kelluvaan kylään Tonle Sap järvellä. Vierailemme noin. 6000 asukkaan kylässä, joka elää kirjaimellisesti veden päällä. Asunnot, koulut, ravintolat ja kaupat on rakennettu veneisiin tai seisomaan paalujen päällä. Tutustuttuamme kylän asukkaiden omaperäiseen elämäntyyliin nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Jatkamme matkaa kohti Siem Reapin lentokenttää ja lennämme Luang Prabangin kaupunkiin. Saavumme illan suussa Luang Prabangiin. Majoittuminen hotelliin.


6. matkapäivä, Luang Prabang

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen vierailemme Kuninkaallisessa palatsissa, joka toimii nykyisin kansallisena museona. Palatsivierailun jälkeen matkaamme Mekong joen rantaan ja hyppäämme veneeseen, jolla seilaamme noin. 30 km kohti Pak Ou luolia. Matkalla pysähdymme pienessä kylässä, joka on erikoistunut whiskyn tuotantoon. Saavuttuamme Pak Ou luolille tutustumme ihmeelliseen luolastoon ja ihastelemme yli tuhatta Buddha patsasta. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa ihastellen jokimaisemaa. Palaamme takaisin Luang Prabangiin ja vierailemme Wat Xienthong temppelillä, joka on rakennettu jo 1600-luvulla ja on kaupungin loistokkain temppeli. ilta vapaa.

7. matkapäivä, Luang Prabang

Heräämme aikaisin ennen auringon nousua ja lähdemme kaupungin keskustaan todistamaan tunnettua munkkien kulkuetta, jolla he keräävät rukouskulhoihinsa lahjoituksia. Lahjoittajat saavat vastineeksi hyvää karmaa. Aamuhämäräisiä katuja kulkevat oranssikaapuiset munkit ovat vaikuttava näky. Muistathan kuitenkin kunnioittaa munkkeja pysyttelemällä sivussa ja antamalla heidän liikkua rauhassa. Seremonian jälkeen vierailemme läheisellä paikallisella torilla, jossa voimme seurata paikallisten aamuostoksia. Kuljetus hotellille ja aamiainen. Aamiaisen ja pienen levon jälkeen vierailemme suosituilla Phousin markkinoilla, jossa voimme ihastella eksoottisia tuoksuja ja värejä. Vierailemme kolmessa mielenkiintoisessa ja tärkeässä Wat Mai, Wat Visoun ja Wat Ahamin temppeleissä. Nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen matkaamme hienojen maaseutumaisemien halki kohti Kuang Si vesiputouksia. Pysähdymme Mekong joen varrella sijaitsevassa pienessä kylässä. Putouksilla on vapaata aikaa uimista ja putouksien ihastelua varten. Iltapäivästä paluu Luang Prabangiin. Ilta vapaa.

8. matkapäivä, Luang Prabang

Aamiainen hotellilla. Omatoiminen päivä nauttia Luang Prabangin ihanasta kaupungista tai hotellin uima-altaasta.

Voit myös osallistua lisämaksulliselle Laosin maaseudun elämää -retkelle:

Matkaamme maaseudun lävitse kohti paikallista maatilaa. Saavuttuamme paikan päälle saamme kattavasti tietoa laosilaisista maaseudun ammateista kuten mm. riisinviljelyksestä, bambukäsitöistä ja metallisepän töistä. Halukkaat pääsevät myös itse kokeilemaan maaseudun töitä, kuten riisin istutuksen eri vaiheita. Riisi istutetaan ilman kenkiä jalat mudassa! Jos et halua itse osallistua maaseudun töihin, maatilalla on myös erittäin mukava vain kävellä vihannesistutuksien keskellä. Iltapäivällä kuljetus takaisin. Iltapäivästä paluu Luang Prabangiin. Retken hinta 75€/hlö (retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 5 osallistujaa).

Iltapäivästä voit myös osallistua lisämaksulliselle ruoanlaittokurssille:

Tutustu laosilaisen keittiön saloihin paikallisella ruoanlaittokurssilla! Tällä kurssilla pääset valmistamaan tyypillisen laosilaisen 4 ruokalajin illallisen, jonka jälkeen illallinen nautitaan hyvässä seurassa. Kurssi toteutetaan paikallisessa talossa. Kuljetukset hotellilta ja takaisin hotellille sisältyy hintaan. Retken hinta 45€/hlö (retken toteutumiseen tarvitaan vähintään 5 osallistujaa).

9. matkapäivä, Luang Prabang - Bangkok – Helsinki

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle ja lento kohti Bangkokia. Saavuttuamme Bangkokiin nautimme yhteisen lounaan hotellin ravintolassa. Hotellilla on hieman vapaa-aikaa, jolloin voi nauttia vapaasti hotellin uima-altaasta ja baarista. Illasta suuntaamme bussilla kohti lentokenttää. Finnairin suora lento kohti Helsinkiä lähtee klo 23:05. Helsinkiin saavumme klo 05:20.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.