Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Joulutorien tunnelmaa

Krakovan ja Varsovan joulutorit

Krakovan ja Varsovan joulutorit

Lähtöpäivät:

30.11. (täynnä), 7.12.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Krakovan ja Varsovan joulutorit

Tällä matkalla koet Puolan upeimmat joulutorit Krakovassa ja Varsovassa suomenkielisen oppaan johdolla. Puolan perinteiset joulutorit rakennetaan vanhankaupungin tunnelmallisille aukioille, ja tarjolla on paikallisia herkkuja, käsitöitä, leluja, joulukoristeita, joululauluja sekä tietenkin lämmintä glögiä. Tunnelmallisten joulutorien kojuissa voit tehdä edullisia ostoksia, mutta ennen kaikkea viihtyä aidoissa puitteissa.


Krakova

Krakova on kulttuurin ja arkkitehtuurin aarreaitta, jonka vanhankaupungin kujilla ja kellareissa sykkii iloinen iltaelämä. Keskustori Rynek Głównyn verkahallissa käytiin kauppaa jo 1200-luvulla ja Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle. Tuon ajan rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä, eikä olekaan ihme, että kaupungissa on enemmän historiallisia rakennuksia, monumentteja ja taideaarteita kuin missään muualla Puolassa. Krakovassa on useita joulutoreja, joista tunnetuin ja suurin pidetään vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Paikallisten ehdoton jouluherkku on krakovanmakkara ja valtavissa puutynnyreissä myytävä glögi, joita voi löytää joka puolelta markkinoita. Lisäksi markkinoilla voi tutustua puolalaiseen käsityöhön ja ostaa uniikit lahjat pukin konttiin. Toinen vierailemisen arvoinen joulutori Verkahallin aukion tori.

Varsova

Varsova on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista pääkaupungeista, joka tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet. Toisessa maailmansodassa raunioiksi pommitettu vanha keskusta rakennettiin uudelleen ja nyt se ansaitsee asemansa Unescon maailmanperintökohteena. Vanhankaupungin helmiä ovat barokkityylinen kuninkaanlinna ja värikäs tori ravintoloineen. Varsovan suurimmat joulumarkkinat pidetään Linnanaukiolla Kuninkaanlinnan edessä. 


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Krakova ja Varsova-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Krakovan vanhankaupungin kävelykierros
  • Varsovan kiertoajelu ja kävelykierros
  • Yksi lounas
  • Junamatka Krakovasta Varsovaan (EIP Pendolino, 2. luokka)
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Finnairilla
Ajat ovat paikallista aikaa. Puolassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Krakova 07:05 - 08:10

Varsova - Helsinki 19:15 - 22:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 135€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Krakova

Finnairin aamulento Helsingistä Krakovaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Aamupäivällä tutustumme vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertokävelyn aikana, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle ja tuon ajan upeat rakennukset loistavat edelleen kaupungin maamerkkeinä. Vanhankaupungin sydän on keskiaikainen Rynek Glowny –tori, jota hallitsee kaariholvinen verkahalli ja sitä reunustavat kymmenien kahviloiden ja ravintoloiden terassit. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Wawelin kukkulan renessanssityylinen kuninkaanlinna, Kaupungintalon torni 1200-luvulta ja vuonna 1387 valmistunut punatiilinen Mariankirkko, jonka kaksi tornia ovat täysin eri paria. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan

Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Vanhankaupungin joulutori upeassa iltavalaistuksessa on ehdottomasti kokemisen arvoinen (Krakovan joulutori aukeaa 24.11.).

 

2. matkapäivä, Krakova

Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omalle ohjelmalle ja vaikkapa edullisille tuliaistoksille. Jouluiseen tunnelmaan pääsee virittäytymään vanhankaupungin torilla, josta löytyy täytettä pukinkonttiin sekä paikallisia herkkuja. Kaupungista löytyy myös shoppaajan unelma, suuri Galeria Krakowska -ostoskeskus, jossa on noin kaksi sataa liikettä sekä kymmenittäin kahviloita ja ravintoloita. Iltaa voi viettää vanhankaupungin tunnelmallisissa ravintoloissa, joiden joukosta löytyy niin perinteisiä puolalaisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita. 

3. matkapäivä, Krakova - Varsova

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus rautatieasemalle missä hyvästelemme Krakovan oppaamme. Noin kahden ja puolen tunnin junamatkan päästä saavumme Puolan pääkaupunkiin Varsovaan, missä paikallinen suomenkielinen opas on vastassa asemalaiturilla. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelun ja kiertokävelyn aikana. Kuuluisan Kuninkaallisen tien varrelta löytyvät muun muassa kuuluisa Kopernikuksen patsas, Pyhän ristin kirkko, jonka yhteen pilariin on säilötty säveltäjäsuuruus Chopinin sydän, presidentinlinna sekä useita museoita. Jouluista tunnelmaa kohotamme kuninkaallisen palatsien edessä sijaitsevilla joulumarkkinoilla. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

4. matkapäivä, Varsova – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivällä on vielä hyvin aikaa omalle ohjelmalle.  Lahjaostoksia voi tehdä vaikkapa suuressa Zlote Tarasy -kauppakeskuksessa, jossa on noin 170 liikettä sekä useita ravintoloita ja kahviloita. Päivä kuluu mukavasti myös Unescon maailmanperintökohteeksi valitussa vanhassakaupungissa ja sen joulutorilla. Se alkaa Zamkowy -aukiolta, jota reunustaa muun muassa kuninkaanlinna, joka on alun perin rakennettu 1200-luvulla. Iltapäivällä kuljetus suomenkielisen oppaan johdolla lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.