Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Historiaa ja tv-sarjojen maisemia !

Kiertomatka eteläiseen Englantiin

Kiertomatka eteläiseen Englantiin

Lähtöpäivät:

1.10.2024

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1238€

UUTUUS 2024 !

Kiertomatka eteläiseen Englantiin

alk. 1238 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Henley-On-Thames

Henley-on-Thames on historiallinen joenrantakaupunki, joka on useaan otteeseen valittu maan parhaaksi paikaksi asua.  Kaupunki kuvattiin ensimmäisen kerran 1100-luvulla, ja sitä pidetään edelleen yhtenä Englannin kauneimmista kauppakaupungeista, jossa on monia mielenkiintoisia historiallisia rakennuksia. Kaupungin historiaan liittyvät mm. kuningas Charles I, George Orwell & Winston Churchill.


Wallingford

Viehättävä Wallingford on "Midsomerin Murhien" fiktiivinen "Causton". 1500-luvun kaupungintalo, kapeat mukulakivikujat sekä joenranta hienoine siltoineen on tämän tv-sarjan katsojille tuttua maisemaa. Kaupungin amatööriteatterin – joka esiintyi myös useissa sarjan jaksoissa - kuuluisin jäsen lienee Agatha Christie, joka asui kaupungissa vuosikymmeniä ja haudattiin läheisen Cholsey:n hautausmaalle.

Bristol

Tämä Avon-joen rannalla sijaitseva yliopistokaupunki kantoi UNESCON elokuvakaupungin manttelia vuonna 2017. Osia sadoista filmeistä ja kokonaisia tv-sarjoja on kuvattu täällä, esim. tv-sarjat Sairaalaelämää, The Outlaws ja Poldark. Bristol on myös animaatiohahmojen Wallace & Gromit sekä graffititaiteilija Banksyn synnyinkaupunki. Bristol oli 1200-luvulta lähtien puolen vuosituhannen ajan maan suurimpia kaupunkeja Lontoon jälkeen yhdessä Yorkin ja Norwichin kanssa. 1700-luvun lopulla, teollisen vallankumouksen aikana, Liverpool, Manchester ja Birmingham kasvoivat nopeasti ohi. Bristolin arkkitehtuuri on vaihtelevaa ja se edustaa monien eri aikakausien tyylejä. 1800-luvun puolivälissä kaupungissa kehittyi oma ainutlaatuinen arkkitehtuurin tyylinsä, Bristol Byzantine.

Glastonbury

Glastonbury tunnetaan historiastaan ja legendoista, joista monet liittyvät kuningas Arthuriin ja hänen pyöreän pöydän ritareihinsa sekä myyttiseen käsitykseen, että kristinusko saapui Britanniaan Glastonburyn kautta. Kaupungin liepeillä järjestetään vuosittain Glastonburyn festivaali, joka esittelee nykymusiikkia sekä tanssia, teatteria, sirkusta ja monia muita modernin esittävän taiteen muotoja. 


Bombay Sapphiren ginitislaamo

Bombay Sapphire tunnetaan erikoisista turkoosin värisistä pulloistaan.  Tämä Barcardin sisaryritys on ollut tuotantokeskuksena vuodesta 2014. Kierroksen aikana tutustutaan ginin valmistukseen.

Brooklandsin moottori-ja ilmailumuseo

Museon paikalla on ollut maailman ensimmäinen autourheilurata v. 1907 joten Brooklands mainostaakin itseään autourheilun syntymäpaikkana. Monet ensimmäisitä lentoyhtiöistä olivat myös täällä, kuten esim. Bleriot, Hawker, Sopwith, Martinsyde ja Vickers. Nämä kaikki osaltaan vaikuttivat ilmailun kehitykseen. Ensimmäinen maailmanympärilento alkoi täältä ja päättyi tänne 1911. Viimeiset autourheilukilpailut järjestettiin 1939.  Vuonna 1991 avattu museo kattaa 12 hehtaaria alkuperäisestä kilparadasta ja alueella on neljä suojeltua rakennusta. Täällä pääse näkemään mm. vanhoja ralliautoja, lentokoneita ja moottoripyöriä.

Windsorin linna

Windsorin linna on eräs Englannin tunnetuimmista maamerkeistä. Se rakennettiin 1000-luvun lopulla Berkshiren kreivikunnan alueelle.  Linna on yksi kuninkaallisen perheen asunnoista, ja siinä onkin asuttu kauemmin kuin missään muussa eurooppalaisessa linnassa. Windsorin linna on erityisen tunnettu myös keskeisestä roolista, jota se on aikojen kuluessa näytellyt niin Englannin historian kuin maan kuninkaallisen perheen kohdalla.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Lontoo-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 1 x lounas ja 1 x illallinen (ruokajuomat lisämaksusta)
  • Kävelykierrokset: Henley-on-Thames, Bristol
  • Vierailu Bombay Sapphire ginitislaamossa (sis. kevyen voileipälounaan)
  • Vierailu Brooklandsin moottoriurheilu-ja ilmailumuseossa
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Englannissa kello on 2h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Lontoo 08:00 - 09:10

Lontoo - Helsinki 18:10 - 23:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 230 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Lontoo/Heathrow-Bristol

Finnairin lento lähtee klo 8:00 kohti Lontoota, jonne saavumme klo 9:10 paikallista aikaa.              Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Päivän ohjelma alkaa Henley on Thamesista, historiallisesta joenrantakaupungista, joka on useaan otteeseen valittu maan parhaaksi paikaksi asua. Kaupungilla on mielenkiintoinen ja pitkä historia johon liittyvät mm. kuningas Charles I, George Orwell & Winston Churchill.  Henley on Thames on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja teemmekin The Henley Trail – kävelykierroksen, jonka varrelle jää useita historiallisia rakennuksia. Seuraavaksi suuntaamme viehättävään Wallingfordiin, keskelle ‘Midsomerin Murhia’ (sarjan fiktiivinen ‘Causton’). Wallingfordin 1500-luvun kaupungintalo, kapeat mukulakivikujat sekä joenranta hienoine siltoineen on tv-sarjan katsojille tuttua maisemaa. Kaupungin amatööriteatterin – joka esiintyi myös useissa sarjan jaksoissa -  kuuluisin jäsen lienee Agatha Christie, joka asui kaupungissa vuosikymmeniä ja haudattiin läheisen Cholsey:n hautuumaalle. Nautimme  Wallingfordissa yhteisen lounaan.

 

Ehdimme vielä teelle ja skonsseille Pollyn teehuoneelle, joka sijaitsee pittoreskissa Marlboroughin markkinakaupungissa. Täällä on leivottu skonsseja vuodesta 1912! Marlborough tunnetaan parhaiten yksityisestä , vuonna 1843 perustetusta Marlborough College-koulusta. Tämän koulun tunnetuimpia entisiä oppilaita ovat kenties Catherine, Walesin prinsessa sisarineen. Saavumme Bristoliin illansuussa, jossa majoittuminen hotelliin. Ilta on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin.2. matkapäivä, Bristol

Tänään vietämme aamupäivän tutustumalla Bristolin kaupunkiin parin tunnin opastetulla kävelykierroksella. Tämä Avon-joen rannalla sijaitseva yliopistokaupunki kantoi UNESCON elokuvakaupungin manttelia vuonna 2017. Osia sadoista filmeistä ja kokonaisia tv-sarjoja on kuvattu täällä, esim. tv-sarjat Sairaalaelämää, The Outlaws ja Poldark. Bristol on myös animaatiohahmojen Wallace & Gromit sekä graffititaiteilija Banksyn synnyinkaupunki.

 

Loppupäivä on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.  Halukkaat voivat vierailla vaikkapa The Georgian House-museossa, jossa on kuvattu Sanditon TV-sarjaa tai Viktorian ajan kuuluisimman insinöörin Isambard Kingdom Brunelin rakentamalla SS Great Britain- aluksella, joka oli maailman ensimmäinen risteilyalus.        Ajan saa myös helposti kulumaan kaupungin monilla markkinoilla ja kauppakeskuksissa. Keskiviikkoisin kaupungissa on ruokamarkkinat, joissa on mukava käydä vaikkapa lounaalla. 

 

 

3. matkapäivä, Bristol-Glastonbury-Guildford

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähdemme bussilla takaisin kohti itää määränpäänä Guildfordin kaupunki. Ensimmäiseksi poikkeamme Glastonburyn pikkukaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten joka toinen vuosi järjestettävistä valtavista musiikkifestivaaleista. Glastonbury on myös historiallinen kaupunki jonka katedraaliin sanotaan itse kuningas Arthurin olevan haudattuna. Glastonbury on myös yksi maan ensimmäisiä kristinuskon tyyssijoja ja siksi tärkeä pyhiinvaelluskohde. Se on myös täynnä perienglantilaista charmia, mielenkiintoisia pikkukauppoja ja kuppiloita. Pienen orientoitumisen jälkeen on aikaa vierailla omatoimisesti vaikkapa katedraalissa tai Chalice Well -meditaatiopuutarhassa.

 

Glastonburysta jatkamme länteen ja olemme lounasaikaan Bombay Sapphiren ginitislaamolla, Laverstokin kylässä Hampshiren maakunnassa. Bombay tunnetaan erikoisista turkoosin värisistä pulloistaan ja tämä tislaamo, Barcardin sisaryritys on ollut tuotantokeskuksena vuodesta 2014. Kierroksen aikana vieraat näkevät ja oppivat ginin valmistuksesta ja saavat tietenkin gin tonic maistiaiset ! Täällä meille on tarjolla kevyt voileipälounas sekä tislaamokierros.

 

Saavumme Guildfordiin illan suussa, majoitumme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen.

4. matkapäivä, Guildford-Windsor-Lontoo/Heathrow-Helsinki

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Pakkaamme matkatavarat bussiin ja aloitamme päivän tutustumalla Brooklandsin moottoriurheilu- ja ilmailumuseoon. Alunperin samalle paikalle rakennettiin maailman ensimmäinen autourheilurata v. 1907 joten Brooklands mainostaakin itseään autourheilun syntymäpaikkana. Monet ensimmäisitä lentoyhtiöistä olivat myös täällä, kuten esim. Bleriot, Hawker, Sopwith, Martinsyde ja Vickers. Nämä kaikki osaltaan vaikuttivat ilmailun kehitykseen. Ensimmäinen maailmanympärilento alkoi ja päättyi tänne 1911.Viimeiset autourheilukilpailut järjestettiin 1939 ja sitten valtio ottikin alueen huostaansa ja täällä alettiin rakentaa pommikoneita. Vuonna 1991 avattu museo kattaa 12 hehtaaria alkuperäisestä kilparadasta ja alueella on neljä suojeltua rakennusta. Täällä pääse näkemään mm. vanhoja ralliautoja, lentokoneita ja moottoripyöriä.

 

Ehdimme vielä pistäytyä kuninkaallisessa Windsorissa, jossa on aikaa omatoimiseen lounaaseen tai vierailuun Windsorin linnassa. Alueella voi tehdä myös viime hetken ostoksia.  Windsorista suuntamme Heathrown lentokentälle, jonne saavutaan noin klo 16:00. Lento Helsinkiin lähtee klo 18:00.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.