Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Eläkkeensaajien Keskusliiton jäsenmatka

Jurmalaan ja Riikaan

Eläkkeensaajien Keskusliiton jäsenmatka

Lähtöpäivät:

12.6.2023

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Eläkkeensaajien Keskusliiton jäsenmatka Jurmalaan ja Riikaan 5 pv, ma-pe 12.6.-16.6.2023

Lähde mukaan EKL:n jäsenmatkalle Riikaan ja Jurmalaan. Suomenkielinen paikallisopas sekä EKL:n edustaja matkalla mukana. Menomatkalla tutustutaan myös Tallinkin upeaan uutuuslaiva MyStariin! Matkalla mukana Eläkkeensaajien Keskusliiton varapuheenjohtaja Ulla Pullola.


Kaupunkikierrokset

Matkalla tutustumme molempien kaupunkien tärkempiin kohteisiin kaupunkikierroksilla, mutta aikaa jää myös omatoimiseen lomailuun. 


Jurmala

Tällä matkalla tutustumme Jurmalaan, joka on suosittu matkailukohde pitkine hiekkarantoineen. Jurmala on merenrantakaupunki Riian lähellä Riianlahden rannalla. Jurmala tunnetaan Baltian suosituimpana rantalomakohteena. Pitkä hienohiekkainen ranta, monipuoliset ravintolat, houkuttelevat terassit ja rento lomailmapiiri vetävät matkailijoita puoleensa niin läheltä kuin kaukaakin. Keskustan ulkopuolelta löytyy muutamia isoja ostoskeskuksia, joihin pääsee helposti taksilla.  
 

Riika - Baltian sydän

Vieraile museoissa, ihastele arkkitehtuuria ja nauti Latvian pääkaupunki Riian upean vanhankaupungin tunnelmasta. Puistot, keskiaikaiset rakennukset ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. 

Riika on Latvian vilkas ja trendikäs pääkaupunki, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Kaupunki on tärkeä alueellinen satamakaupunki ja Baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki. Riian historiallinen keskusta julistettiin vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki on erittäin merkittävä sen laajan jugend-arkkitehtuurin takia, jota Unesco pitää vertaansa vailla koko maailmassa. Riika on kauniiden puistojen, museoiden ja kirkkojen kaupunki, sekä koko Baltian yöelämän keskus. Riika on sekä historiallinen nähtävyys että moderni ja dynaaminen Latvian pääkaupunki. Upeat puistot, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää.


Shoppailua ja kulttuuria Riiassa

Riika ei jätä shoppailijaa kylmäksi, sillä keskustassa on useita tavarataloja ja ostoskeskuksia mm. Stockmann ja Galleria Riga, jossa voi ostosten lomassa mm. ruokailla, keilata, käydä kasinolla tai kampaajalla ja kauneushoidoissa. Kulttuuritarjonta Riiassa on kaikin puolin rikasta ja sitä voidaankin kutsua Baltian kulttuuripääkaupungiksi.

 

Arkkitehtuurin helmi

Jokainen vuosisata on jättänyt kaupunkiin jälkensä - Riian arkkitehtuuri on kaunista ja monipuolista. Viehättävät vanhat kirkot, keskiaikaiset rakennukset Vanhassa Riiassa, vuosisatoja elänyt ainutlaatuinen puuarkkitehtuuri sekä hienostunut jugendtyyli tekevät Riiasta arkkitehtuurin helmen.

Katso tekemistä ja tapahtumia Riiassa


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


KATSO KAIKKI KAUPUNKILOMAT >

Hintaan sisältyy

  • Laivamatkat kansipaikoin TallinkSiljan shuttle aluksilla
  • Meno-paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Jurmala – Riika – Tallinna
  • Maihinnousukortit jonottamatta Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomenkielinen opas matkalla mukana alkaen Tallinna satama
  • Kaupunkikierrokset Jurmalassa ja Riiassa
  • 2 illallista matkan aikana
  • EKL Liiton vpj. Ulla Pullola matkassa mukana

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Länsiterminaali T2
Tallinna, D-terminaali
Helsinki Tallinna
10:30 12:30
18:30 16:30

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Hytit ja ateriat laivalla

Asiakkaat suosittelevat

Riikassa on ihana vanhakaupunki sekä välitön tunnelma. Suosittelen hotellia läheltä vanhaa kaupunkia. ”Matkailija”

Riika on kiva kaupunkilomakohde! Ravintola COD, laadukasta sushia ja mainiot drinkit. Suosittelen! ”hynis”

Mukava pitkä viikonloppu Riiassa, lähtisin uudelleenkin! Vanha Kaupunki on viehättävä! ”Emilia”

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna – Jurmala

Lähtöselvitys on Helsinki Länsiterminaalit T2:ssa. Matkaliput saatte Matkapoikien saattajalta satamasta klo 09:00 - 10.00 välisenäna aikana. Laivaannousu päättyy klo 10.00.

MyStar lähtee Helsingistä klo 10:30 ja saapuu Tallinnaan D-terminaaliin klo 12.30.

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan Matkapoikien bussiin, jolla matka jatkuu kohti Jurmalaa. Tallinnan satamasta matkaan lähtee myös suomenkielinen paikallisopas. Perille Jurmalaan saavutaan illalla. Majoittuminen hotelliin. Illalla nautimme vielä yhteisen illallisen hotellin ravintolassa. Ajomatka Tallinna – Jurmala noin 324 km.

2. matkapäivä, Jurmala

Aamiainen hotellissa. Lähdemme aamusta tekemään Jurmalan kaupunkikierrosta bussilla ja  oman suomenkielisen paikallisoppaan oppaan johdolla.

Jurmala on muodostunut 13 pienemmästä kylästä, jäljellä on vielä paljon vanhoja puu- sekä kivihuviloita, lisäksi uusia ja vanhoja spa hotelleja, kävelemme rannassa (noin 24 km pitkä ranta!), missä näemme luultavasti myös kilpikonnan veistoksen, rannan lähellä Dzintarin konserttitalon sekä Jurmalan maapallon, katsomme Majorin pääkadulle ja ulkopuolelta kuuluisaa vesipuistoa Livu akvaparks


Jurmala on suosittu matkailukohde pitkine hiekkarantoineen n.14 km Riian keskustasta. Se on rakentunut ajan saatossa pienistä kalastajakylistä ja on tunnettu ihanista kylpylöistään muta- ja hiekkahoitoineen. Matkalla nähdään upeita pitsihuviloita ja metsäalueita. Ajellaan entisen aatelisto-suosikin Buldurin ja viihdealueiden Dzintarin ja Majorin läpi suunnaten Jurmalan historialliseen keskustaan Dubultiin ja ajamme ohi kauniin luterilaisen kirkkon. Kierros päättyy Jurmalan nykykeskustaan Majoriin, jossa on kuuluisa Jomas-kävelykatu kahviloineen ja ravintoloineen.

3. matkapäivä, Jurmala - Riika

Aamiainen hotellissa. Lähdemme aamupäivästä ajamaan Jurmalasta kohti Riikaa. Riikaan kun saavumme teemme Riian kaupunkikierroksen, jossa kävelemme vanhassa kaupungissa sekö ajamme bussilla keskustassa Kesto noin 2-2.5h.


Kaupungin sydän on Raatihuoneentori, jonka ympäriltä lähtevät kadut eri nähtävyyksien luo. Näistä tunnetuimpia ovat Mustapäiden talo, Pyhän Pietarin kirkko, Tuomiokirkko, Johanneksen kirkko, Kolmen veljeksen talot, Riika linna sekä nn Mustan Kissan talo.

Riian näkyvin muistomerkki ja tärkeä kansallinen monumentti, Vapaudenpatsas, sijaitsee vanhankaupungin laitamilla.


Riian historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmaperintölistalle laajan jugend-arkkitehtuurin ansiosta, jota pidetään merkittävimpänä koko maailmassa. Koristeellisista taloista suurin osa on rakennettu 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.


Riian keskustasta löytyy usein myös kahvia tai pieni konditoria, johon voi pysähtyä nauttimaan herkuista samalla kun jalat saavat lepoa.


Riika on myös erinomainen kulttuurikaupunki, jossa esitetään paljon balettia, oopperaa ja klassisen musiikin konsertteja. Lippujen hinnat ovat kohtuullisia ja esitysten taso on hyvä.

4. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellissa. Lähdetään aamupäivästä halukkaiden kanssa tutustumaan Riikan keskustoriin jossa vapaata aikaa, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Lidoa jossa mahdollisuus nauttia omakustanteisesti päiväkahvit. Loppupäivä omatoimisesti Riikaan tutustumista.



5. matkapäivä Riika - Tallinna - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Riikasta lähdetään aamulla kohti Tallinnaa. Siirtyminen laivaan raja- ja tullimuodollisuuksien kautta. Laivassa on oltava viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä. Megastar lähtee Tallinnasta D-terminaalista klo 16.30 ja saapuu Helsinkiin Länsiterminaali T2:teen klo 18.30.
Ajomatka Riika - Tallinna on noin 310 km.

Hotellit

Laivan esittely

Tallink MyStar

 Itämeren uusi kirkas tähti, MyStar, aloiti liikennöinnin v. 2022 syksyllä Helsinki–Tallinna-reitillä Megastarin rinnalla.


Tallinkin uusimman innovatiivisen, teknisesti edistyneen, energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen laivan MyStarin inspiraatio tulee Itämerestä. LNG:n käytön ja optimoidun polttoaineenkulutuksen johdosta ympäristövaikutus on huomattavasti pienempi. Myös laivan sisätilojen ja sisustuksen suunnittelussa on huomioitu vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja matkustusmukavuus.


Kuten luonnonkauneus niin myös matkustuskokemus MyStarilla on harmoninen. MyStarilla on hieno tasapaino ostokokemusten, häikäisevien näkymien ja älykkäästi suunniteltujen yleisten tilojen sekä ikimuistoisten ateriointikokemusten kesken. Luonnonläheinen lähestyminen on huomioitu myös MyStarin sisustuksessa. Sisätilojen muotoiluratkaisujen johdosta saat mahdollisuuden nähdä loputtomiin merimaisemia joka hetki. Ravintolat, kahvilat ja istumapaikka-alueet ovat kutsuvia ja suunniteltu niin liikematkustajien, vapaa-ajanmatkustajien kuin perheidenkin tarpeet täyttäen. MyStar tarjoaa parhaimman, ympäristöystävällisimmän ja täysin uudenlaisen matkustuskokemuksen Itämerellä.



RAVINTOLAT


Delight Buffet

Syö, juo ja nauti eteesi avautuvasta maisemasta. Poimi lautasellesi klassikot ja modernit herkut ja miksaa oma annoksesi. Laivan kuuluisat katkaravut, virvoitusjuomat, viini, olut, kahvi ja tee sisältyvät tietenkin hintaan. Mikä voisi olla parempaa? Delight Buffet sijaitsee kannella 9.


The Chef's Kitchen

The Chef’s Kitchen on rauhallinen ravintola niin kulinaristeille kuin muillekin maukkaan ruoan ystäville rasittamatta liikaa kukkaroa. Kokkimme huolehtivat ruokien herkullisuudesta sekä annosten näyttävästä sommittelusta, joten silmänruokaakin on tarjolla. Ilahduta itseäsi herkkuruoilla ja kauniilla Itämeren maisemilla. Tervetuloa kannelle 9.


Family Picnic

Family Picnic -alue Lotte-leikkialueineen on uudenlainen tapa perheille herkutella ja viettää aikaa yhdessä. Perheille suunnatulta ruokalistalta kaikenikäiset löytävät niin pikkupurtavaa kuin kevyitä ruoka-annoksiakin.


Coffee & Co. Lounge

Kenties täytetty klassikkoleipä, pala kakkua tai uunituoretta pullaa? Coffee & Co. Lounge on lekottelukahvila, josta löydät suolaista ja makeaa sekä Starbucksin vivahteikasta 100 % arabica-kahvia.


Nordic Bar

Nordic Bar tarjoaa valikoiman kylmiä ja kuumia juomia sekä pikkupurtavaa. Baarimikot valmistavat varmasti vaativampaankin makuun sopivia juomia.


Garden

Garden-alueella olet lähellä merta ja voit viettää aikaa raittiissa ilmassa. Garden sijaitsee kannella 9 peräosassa, sisäänkulku Sea Pubin kautta. Garden-alueella on saatavilla laaja valikoima juomia.



OSTOKSET


Traveller Superstore

7. ja 8. kannella sijaitseva Traveller Superstore on todellinen kauppakeskus.

Täältä löydät runsaasti huippumerkkien tuotteita kuin myös valikoiman pientuottajien ja vastuullisten pohjoismaisten merkkien tuotteita sekä tietysti klassisia ja tunnettuja kauneusbrändejä kuten Chanel, Dior ja Yves Saint Laurent. Myymälästä löydät kauneustuotteiden lisäksi myös mm. laajan valikoiman vaatteita ja asusteita, makeisia, juhlajuomia ja tupakkatuotteita. Suuressa myymälässä voit rentoutua 7. kannen Loungessa, jossa Starbucks-kahviasema sijaitsee. Myymälässä voit myös hyödyntää kätevää ja nopeaa "Scan&Go" -itsepalvelutapaa.


Promo Lounge

Promo Lounge on uusi erillinen pop-up-elämyspiste, jossa eri tuotemerkit voivat tuoda sinulle kokonaisvaltaisen shoppailukokemuksen tuotteidensa mauilla, tuoksuilla ja visuaalisuudella. Esimerkiksi kauneustuotteiden sekä ruoka- ja juomatuotteiden esittelypisteet vaihtuvat säännöllisesti, joten jotain uutta ja jännittävää odottaa sinua aina Promo Loungessa.

Promo Lounge sijaitsee kannella 7, Traveller Superstoren yhteydessä.


Family Picnic

Uutuus! Family Picnic -alue on oma paikka perheille. Alueella on tilava Lotte-leikkihuone, joka ilahduttaa lapsia. Vanhemmat voivat nauttia kahvia ja pikkupurtavaa lähellä sillä välin kun lapset pitävät hauskaa leikkihuoneessa. Kaikenikäisille asiakkaille löytyy valikoima pikkupurtavaa ja kevyitä aterioita perheystävälliseltä ruokalistalta.



MATKUSTUSLUOKAT


Kaikki matkustajat tuntevat varmasti olevansa tervetulleita MyStarille.

Tarjoamme 4 eri matkustusluokkaa. Star-luokan varaamalla voit valita vapaasti istumapaikan yleisistä tiloista tai nauttia ravintoloidemme, baariemme ja kahviloidemme runsaasta valikoimasta. Comfort Lounge on rauhallinen ja miellyttävä tila, johon sisältyy pikkupurtavaa sekä kahvia/virvokkeita. Business Lounge soveltuu erityisesti työntekoon ja siihen kuuluu ruoat ja juomat. Neljäntenä vaihtoehtona on uudenlainen astetta ylellisempi ja yksityisempi Platinum Lounge. Halutessasi voit myös varata hytin, jossa voit levähtää omassa rauhassa.


Business Lounge ja Platinum Lounge

Business Lounge on hiljainen, tyylikäs ja kauniisti sisustettu alue soveltuen etenkin työn puolesta matkustaville. Se on nykyaikainen tilava toimisto miellyttävällä merinäköalalla. Täällä on helppo keskittyä töihin ja pitää myös pieni hengähdystauko töistä. Ensiluokkaisen WiFi-yhteyden lisäksi löydät päivän sanomalehtiä ja tarjolla on kylmiä ja lämpimiä ruokia sekä laaja valikoima juomia.

Platinum Lounge varmistaa vielä yksityisemmän ja erityisen ylellisen matkustuskokemuksen.



HYTIT


Voit myös nauttia matkasi aikana mukavasta hytistä, jonne saat tavarasi ja voit vaikka levähtää matkan ajan. A-luokan ikkunalliset ja B-luokan ikkunattomat hytit ovat kooltaan 8,7 m² ja ne sijaitsevat kannella 10. Hyteissä on vuoteet kahdelle tai neljälle henkilölle ja kaikissa hyteissä on WC ja suihku. MyStarilla on myös erikoishyttejä - allergiahyttejä, invahyttejä sekä hyttejä lemmikin kanssa matkustaville. MyStarilta löytyy myös toimistohyttejä, joissa on kirjoituspöytä.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tallink Megastar

Delight Buffet

Täällä nautit runsaan buffetin herkuista valiten eri ruokasaarekkeista ruokia, joista voit yhdistellä itsellesi haluamasi. Lounaalla ja illallisella (lähdöt alkaen klo 13) virvoitusjuomat, kahvi, tee, olut ja viini hanoista sisältyy hintaan. Delight Buffet -ravintolassa nautit myös runsaan Buffet-aamiaisen tai klo 10.30 lähdöllä Helsingistä vielä monipuolisemman Myöhäisen buffet-aamiaisen.

Ravintolat

Megastarilla on buffetin lisäksi erilaisia tasokkaita ravintoloita: The Chef’s Kitchen -ravintola kannella 9 on avara tila, jossa on rentoutunut ilmapiiri ja kohtuulliset hinnat. Kokit valmistelevat lämpimiä ruokia avokeittiössä asiakkaiden nähtävillä. Fast Lane -ravintola on paras valinta niille, jotka haluavat jotain herkullista nopeasti. BURGER KING® -ravintola tarjoaa maukkaita hampurilaisia tuoreista raaka-aineista. Modernista Coffee & Co. -kahvilasta nautit laatukahvia, virkistäviä juomia, suussa sulavia kakkuja, muita makeita ja suolaisia herkkuja.

Ostokset

Itämeren suurimmasta 2800 m2 Traveller Superstore -myymälästä löydät kerralla kaiken tarvitsemasi! Täältä löydät niin juomat, tupakkatuotteet, makeiset kuin huippubrändien tuoksut ja kosmetiikatkin, mm. New Yorkista lähtöisin olevan Kiehl's -kosmetiikan! Lobby Shop -kioskissa myydään joidenkin ruoka- ja juomatuotteiden lisäksi mm. elektroniikkatuotteita, lehtiä ja matkamuistoja.

Baarit

Täyteläisten oluiden ja raikkaiden siidereiden olohuoneessa viihdyt varmasti! Laivalta löytyy monta erilaista baaria: Sea Pub on suuri ja avoin tila, jossa nautit kylmistä ja kuumista juomista sekä hyvästä valikoimasta kylmiä ja lämpimiä naposteltavia, kuten herkullisia panineja. Klassinen Victory Bar tarjoaa kodikkaan tilan, jossa voit nauttia erilaisia juomia, lämpimiä voileipiä sekä pieniä välipaloja.

Lapsille

Lasten leikkihuone sijaitsee Delight Buffet -ravintolan lähellä. Leikkihuoneessa voi leikkiä erilaisilla leluilla, katsoa piirroselokuvia tai pelata Play Station -pelejä.

Kokoustilat

Jos haluatte hyödyntää matka-aikaa pienen kokouksen pitämiseen, niin Business Loungessa matkustaessanne voitte varata käyttöönne 10 hengen erillisen Vip Room -kokoustilan. Comfort Loungesta on mahdollista erottaa 22-paikkainen ja 32-paikkainen ryhmätila.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.